Small logo


Rock Hockey 2014
4. - 5.4. Linnanmaan jäähalli

20 vuotta rokkilätkää

On erityisen hienoa, että tänä vuonna Rock Hockey SM -kisoissa pelaa myös helsinkiläinen Freakers. Samaista joukkuetta on kiittäminen siitä, että rockhenkinen kulttuuri- ja urheiluseura 45 All Stars aikanaan perustettiin. Freakersin oululaislähtöinen laitahyökkääjä Ville Manninen nimittäin haastoi rockravintola 45 Specialin avanneita Elmo Harjua, Kepa Salmirinnettä ja Ibo Sulkalaa kokoamaan oman lätkäporukan.

Ensimmäinen Freakersin ja 45 All Starsin välinen ottelu pelattiin Raksilan jäähallissa keväällä 1992. Vuosien varrella joukkueet ovat ottaneet yhteen säännöllisin väliajoin. Kertaalleen paremmuudesta on käyty vääntämässä Manhattanilla asti. Kukaan paikalla ollut ei ole unohtanut vaihtoaitiosta Hudson-joelle avautuneita maisemia, mutta ottelun lopputulosta ei muista kukaan.

Vaikka 45 All Stars aloitti 45 Specialin joukkueena, on se ollut oma itsenäinen yhdistyksensä 2000-luvun alusta lähtien. Suurin osa pelaajista on entisiä ja nykyisiä muusikoita, muita viihdemaailman ammattilaisia tai alan tuntevia toimittajia. Osalla heistä on jääkiekkotausta, osa on pukenut varusteet päälle ensimmäisen kerran vasta täysi-ikäisenä.

Viihdemaailman ihmisten Rock Hockey SM -mittelöihin 45 All Stars on osallistunut keväästä 2001 saakka. Turnauksista on ollut tuliaisina kahdeksan mestaruutta ja korikaupalla hyvää fiilistä. Rock Hockey SM -tittelistä pelattiin ensimmäisen kerran Hartwall Areenassa vuonna 1999. Erään hyväntekeväisyystapahtuman jälkilöylyissä syntynsä saaneen mittelön kehittelyihin osallistuivat ainakin Lasse Hela, Sakari Kuosmanen, Pave Maijanen ja Jukka Laherto.

Hvidovre Cupin mestarit Kööpenhaminassa marraskuussa 2013